sk hu

Program


Ifjú Szivek Táncszínház: Hontalanítás
2

Aktuális előadásokA múlt század történelmi eseményei számtalanszor bizonyították, hogy a kirekesztés látszólag egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére voltak, akik a második világháború után ismételten felmerülő kisebbségi kérdést lakosságcsere, deportálás és kényszertelepítés útján próbálták rendezni. Szomorú és értelmetlen epizódja ez a történelemnek.

Az előadás a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel. Érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri jelenségekről. Mindannyian különböző kultúrák, ideológiák és történetek összjátékának termékei vagyunk, mégis sokakban él valamiféle megmagyarázhatatan és irracionális igény az elhatárolódásra mindentől, ami „más”. Pedig a tartós elszigetelődés kirekesztettséget eredményez, legyen szó életünk bármely területéről. A kérdés ilyenkor már csak az, kirekesztők vagy kirekesztettek leszünk. A Hontalanítás alapmotívuma a kényszer. A lépéskényszer.

Tánckar Gálik Klaudia, Horváth Mária, Kassai Zsuzsanna, Kovács Anita, Luptáková Linda, Sárkány Ramóna, Varsányi Zsófi, Botló Ákos, Botló Gergely, Domján Máté, Gálik Gábor, Gellén Péter, Gera Zoltán
Zenekar Koncz Gergely, Hegedűs Máté, Papp Endre, Domonkos Balázs
Ének Varsányi Zsófi
Zenei szerkesztő Hégli Dusan és a zenekar
Zeneszerző Szabó Dániel
Jelmez Seifert Edit
Művészeti munkatárs Varsányi Zsófi
Rendező, koreográfus Hégli Dusan

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!